Tuesday، ۲۶ Farvardin ۱۳۹۹
حتما شما هم روزانه این سوال براتون پیش میاد که در این عصری که دریایی از ابزار مختلف برای طراحی و تصویرسازی ساخته شده کدوم یکی از اونها برای شما مناسبتر هست که بخواین برای اون ابزار هزینه کنید و روی خودتون و کارتون با اون وسیله سرمایه گذاری کنید. توی این مطلب جدیدترین و بهترین تبلتها و ابزار دیجیتال و برخی نرم افزارهای موجود برای طراحی رو در سال ۲۰۲۰ معرفی میکنیم. در آخر این مطلب چند نکته برای کسایی که تا به حال طراحی و تصویرسازی انجام ندادن و تازه قصد شروع کردن رو دارن مینویسیم.
قبل از معرفی ابزارها لازمه که اول یک توضیح مختصری راجع به اینکه تصویرسازی یا نقاشی دیجیتال چی هست بدیم. تصویرسازی دیجیتال پروسهای هست که به جای استفاده از ابزار سنتی مثل آبرنگ، مداد و مداد رنگی، ماژیک و دیگر ابزارهایی که باهاشون روی کاغذها و مقواها طراحی میشه از ابزار دیجیتال و براشهای دیجیتالی به کمک کامپیوتر و نرم افزار برای خلق و تولید یک تصویر استفاده میشه. نرم افزارهایی مشخصا برای همین منظور در طول سالهای اخیر ساخته شدن که در ادامه بهشون میپردازیم.
تصویرسازی و طراحی دیجیتال به مراتب از تکنیکهای سنتی به شما نتیجهی سریعتری رو میده چون شما میتونید آزمون و خطای بیشتری بدون اینکه هزینهی گزافی برای اون خطا بدید داشته باشید. نقاشی دیجیتالی نباید با نقاشیهای کامپیوتری که توسط یک سری اعداد و کد طراحی میشن اشتباه گرفته بشن. پشت نقاشی دیجیتال هم مثل نقاشی با تکنیکهای سنتی، هنرمندی هست که بدون اون تولید اون اثر ممکن نبوده. به شخصه اعتقاد ندارم هنرمندانی که آثارشون رو با تکنیک سنتی اجرا میکنن از هنرمندانی که از طریق ابزار دیجیتالی هنرشون رو منتقل میکنن هنرمندترن! البته که ارزش هنری بعضی آثار با تکنیکهای سنتی خیلی زیاد هست اون هم به خاطر زمان و زحمتیه که برای ساخت اون اثر گذاشته میشه اما گاهی در جامعهی هنری ارزش یک آرتیست رو با ابزاری که باهاش خلق میکنه میسنجن و من این طرز فکر رو قبول ندارم چه بسا هنرمند دیجیتال و هنرمندی که با تکنیک سنتی کار میکنه یک نفر هست و کسی میتونه آثار خوبی رو با دیجیتال خلق کنه که روی کاغذ هم قدرت و توانایی خلق کردن رو داشته باشه. خیلی از هنرمندان هم در نهایت شروع کردن به یادگیری تکنیکهای نقاشی دیجیتال چون نیاز به اون در این عصر اجتناب ناپذیر هست. یادگیری این مهارت و هنر در نهایت منجر به گسترش فعالیتهای کاری و توانایی برای ارائهی بهتر کارها خواهد شد.
یکی از رازهای خلق آثار خوب دیجیتالی این هست که شما بتونید همون حسی که از طریق مداد روی کاغذ منتقل میکنید رو در آثار دیجیتالی هم اون حس رو منتقل کنید و این موضوع فقط با تمرین و کار زیاد به مرور زمان شکل میگیره. خیلیها حتی خود من تا مدتها نمیتونستم از صفر تا صد یک کار رو با ابزار دیجیتال و تبلت انجام بدم و اول اسکچش رو روی کاغذ میزدم و بعد با اسکن کردنش اون رو توی کامپیوترم تکمیل میکردم ولی این هم یکی از روشهای کار هست که خیلی از آرتیستهای حرفهای هم انجام میدن و باید بگم که ایراد محسوب نمیشه پس لزوما نباید اگر نتیجهی کارتون میخواید دیجیتالی باشه پس لزوما اینطور نیست که از صفر تا صد کار رو باید توی کامپیوتر انجام بدید.
با پیشرفت روزانه در تکنولوژی، تبلتها و گجتهای اسکرین دار ظهور کردن تا زندگی تصویرگران دیجیتال رو راحت تر کنن. در ادامه به معرفی چند نرم افزار و سخت افزار محبوب و پر استفاده توسط تصویرسازها میپردازیم.
1. Procreate :
با اینکه procreate در حال حاضر فقط برای iOS هست اما باز هم به عنوان یکی از بهترین ابزار برای تصویرسازی دیجیتال حساب میشه. بعضیها ترجیح میدن که از محصولات اپل به خاطر اون گرافیک خاص و لذت بخشی که داره استفاده کنن. این اپلیکیشن به عنوان یکی از بهترین اپلیکیشنهای نقاشی برای آیپد و آیفون هست که البته اکثر هنرمندها اون رو روی آیپدشون استفاده میکنن که اسکرین بزرگتری داشته باشن.
به عنوان کسی که از این نرم افزار استفاده میکنم میتونم از تجربهام بگم که هیچوقت فکر نمیکردم که یک نرم افزار بتونه زندگی من رو به عنوان یه آرتیست آسون کنه و همهی توقعاتم از خودم و یک نرم افزار رو یک جا فقط با ۵ دلار هزینه کردن بهم بده. برای من به شخصه این نرم افزار کاملترین، بهترین و کاربر پسندترین هست. یکی از چیزهایی که وجود داره اینه که شما میتونید ساده ترین تا پیچیده ترین تصویرهارو باهاش بکشید و بهترین قسمت هم اینه که کاملا با نیازهای هنرمندان به روز میشه و پیج اینستاگرام فعالی دارن که توش به آموزش نرم افزار و معرفی هنرمندانی که از اون نرم افزار استفاده میکنن میپردازن. توی کانالهای مختلف یوتیوب هم کلی آرتیست هستن که آموزشها و ترفندهای مختلف این اپلیکیشن رو گذاشتن که میتونید اونهارو هم ببینید و یاد بگیرید. اما باید به این نکته هم توجه داشت که با این نرم افزار نمیشه تصویرهای خیلی بزرگ با حجم بالا طراحی کرد.
2. Adobe Photoshop CC :
اکثرمون با نرم افزار محبوب فوتوشاپ آشنایی داریم. البته ممکنه خیلی از ما به عنوان نرم افزاری برای ادیت عکسها بشناسیمش. اما باید بدونید که فوتوشاپ یکی از اولین نرم افزارها و کاملترینها برای نقاشی دیجیتال بوده که روی کامپیوتر، لپ تاپ و حتی روی موبایل قابل استفاده هست. توی این نرم افزار تقریبا میشه هرکاری کرد. همچنین میتونید براشها و پترنهای شخصی خودتون رو بسازید و یک استایل کاملا شخصی تصویرسازی رو برای خودتون دست و پا کنید!
برای آشنایی بیشتر با فوتوشاپ هزاران ویدیوی آموزشی در اینترنت به صورت رایگان وجود داره که میتونید دانلود کنید و یادش بگیرید یا اینکه به کلاسهای آموزش فوتوشاپ برید و با گذروندن یک دوره اون رو کامل یاد بگیرید. البته حتما پیشنهاد میکنم که کلاسی برید که به شما نقاشی دیجیتال با فوتوشاپ رو یاد بده و شمارو وارد مبحث های ادیت عکس نکنه.
3. Corel Painter X3 :
خیلی از تصویرگران دیجیتال از این نرم افزار استفاده میکنن. یکی از پیشرفته ترین ابزارها و تنظیمات رو در براشها و تکسچرها داره.همچنین یکسری رنگهای خاص برای تکنیک های خیس و خشک در تصویرسازی داره. مثل آبرنگ، رنگ روغن، اکرلیک و ماژیک و مداد وغیره.
4. Clip Paint Studio Pro :
این نرم افزار مخصوص طراحی و ساخت مانگا ساخته شده. وقتی شما میخواین کاراکترهای مانگا رو تولید کنید نیاز دارید تا سایز قلمها و نوع قلمی که استفاده شده برای هر قسمت رو به طور دقیق بدونید. این نرم افزار دقیقا همینکار رو انجام میده. تعداد خیلی زیادی قلمهای طراحی داره که کاملا طبیعی و شبیه به مداد روی کاغذ هست. همچنین انواع حالتهای قلم هارو داره مثل آبرنگی، پاستل، مداد یا رنگ روغن. در طول سالها جزو یکی از دوست داشتنی ترین نرم افزارها توسط تصویرگرها شناخته شد. الان از اون برای ساخت انواع مختلف نقاشیهای دیجیتال استفاده میشه. بعضی معماران هم حتی از اون برای طراحی ساختمان و مدلهای مختلف ساختار یک نقشه رو که نیاز به طراحی خاص و جزییات دارن استفاده میکنن.
5. Autodesk Sketchbook Pro :
یکی از محبوب ترین نرم افزارهای تمرین کردن و حرفهای شدن در نقاشی این نرم افزار هست که به طور اختصاصی برای تبلت و موبایل طراحی شده اما میتونید روی کامپیوتر و لپ تاپ هم ازش استفاده کنید. شما میتونید به راحتی رنگهارو با هم مخلوط کنید چون ۱۸ تا مود مختلف برای بِلِند کردن داره. همچنین ابزارش رو میتونید کاملا تنظیم کنید که تجربهی طراحی دقیقتری داشته باشید. با این اپ میشه طراحی های خیلی خوبی انجام داد. البته میشه گفت هرکسی که کارش رو خوب بلد باشه با هر اپلیکیشینی میتونه تصاویر خارق العاده خلق کنه و حتی از محدودترین اپلیکیشن هم تصاویر خوبی رو از دلش بیرون بیاره.
1. iPad Pro with Apple Pencil
اگر شما طراح، نقاش و یا تصویرگر هستید و عاشق ios به احتمال زیاد آیپد یکی از بهترین ابزارهای حال حاضر هست البته قطعا به همراه قلمش که دوتا دوست جدا نشدنی هستن. با چیزهایی که میتونید توی آیپد خلق کنید حیرت زده میشید و به کمک نرم افزاری که بالاتر بهتون معرفی کردم Procreate میتونید بهترینهارو در آیپد خلق کنید. خودم به عنوان کسی که آیپد پرو داره میتونم بگم یکی از درستترین و به جاترین تصمیماتی بود که توی زندگیم گرفتم.
من آیپد رو وقتی گرفتم که هیچ ابزار پورتابلی که بتونم با خودم ببرم جایی نداشتم و قبل از اون هم فقط یک تبلت وکام ساده که ۵ سال بود همراهم بود رو داشتم و بعد از ۵ سال این نیاز رو توی کارم حس کردم که وقتش هست که ابزارم رو ارتقا بدم. این نکته خیلی مهمه که چه موقع به چه ابزاری احتیاج دارین که جلوتر براتون توضیح میدم.
آیپد پرو در سایزهای مختلف قابل خریداری هست که حتی کوچکترین سایزش هم میتونه مناسب طراحی باشه. قلم آیپد هم مثل باقی اکسسوریها و ملزومات اپل باید جدا از آیپد خریداری بشه. اطلاعت سخت افزاری اون رو میتونید با سرچ در گوگل و یا سوال کردن از فروشندهی مورد نظرتون پیدا کنید.
2. Saumsung Galaxy Tab S4 with stylus
توی ابزارهای دیجیتال سامسونگ هم مثل همیشه پیش قدم میشه و یکی از راحتترین تبلتهای اندورید برای طراحی رو داره. خیلی از آرتیستها که با سیستم عامل اندروید و ویندوز راحتتر هستن از این تبلت استفاده میکنن و به اندازهی کسایی که آیپد دارن ازش راضیان. یکی از نکات مثبتش اینه که قیمت پایینتری نسبت به تبلتهای اپل و سینتیک داره. این تبلت به همراه قلمش هست و ۴ گیگ مموری و ۶۴ گیگ هم حافظه eMMC داره همچین مموری اضافه هم میخوره برای حافظهی بیشتر. ابعاد اسکرین بزرگ با رزولوشون بالا و بدنهی نازک و سرعت بالای دستگاه از مزایای این تبلت برای طراحها حساب میشه. خود من دوستان تصویرگر حرفهای زیادی دارم که از همین تبلت برای طراحیها استفاده میکنن.
3. Intous Pro Pen and Touch Tablet Wacom
تبلتهای محبوب و وفادار با موندگاری بالا و مقرون به صرفهی وکام. یکی از مدلهایی که میتونید روش سرمایه گذاری کنید و بهتون قول بدم بیشتر از ۱۰ سال براتون کار کنه و مجبور نباشین آپدیتش کنید یا عوض کنید همین اینتوس پرو هست که میتونید سایز کوچیکش رو بگیرید این تبلتها به کسایی که میخوان تازه شروع کنن به کار دیجیتال پیشنهاد میشه و میتونم بگم تا زمانی که حرفهای بشین پا به پاتون میاد. من خودم اولین تبلتی که داشتم از وکام بود مدل بامبو یعنی ساده ترین و مبتدیترین مدل تبلت حتی از این مدلی هم که دارم میگم ساده تر! ولی ۵ سال ازش استفاده کردم و هنوزم مثل روز اول کار میکنه. به نظر من که بهترین گزینهاس برای کار کردن و بزرگترین لطفی هست که میتونید در حق خودتون و جیبتون بکنید. هم از هزینهی گزاف برای تبلتهای لاکچری راحت میشین هم خیلی باید تلاش کنید که بتونید خرابش کنید! علاوه بر اینها خیلی از آرتیستهایی که حتی ابزار قدرتمندتر و پیشرفتهتری دارن از این تبلتها همچنان سود میبرن. در واقع میشه گفت حتی اگر یه روزی گذاشتینش کنار همیشه یه جورایی یه جایی به کارتون میاد. اگر خواستین این تبلت رو بخرید اطلاعات کانفیگش رو از مغازه دار بپرسید اونا درست ترین اطلاعات رو در اختیارتون میزارن و میتونن راهنماییتون کنن چه تبلتی به درد شما میخوره تا راحتتر انتخاب کنید.
4. Cintiq 13HD Pen Display
یکی دیگه از محصولات جذاب برند وکام تبلتهای اسکرین دارش به نام سینتیک هست که توی ابعاد مختلف میشه تهیه کرد که کوچکترینش ۱۳ اینچ هست که سایز اتفاقا مناسبی هست و بر خلاف اینکه شاید خیلیا فکر کنن کوچیکه ولی کوچیک نیست و میشه باهاش کارهای خوب و حرفهای کشید. خیلی از کسایی که کار انیمیشن انجام میدن یا کارهایی که نیاز به دیتیلهای زیاد هست سینتیکهای بزرگتر میگیرن و میشه گفت بسته به استایل کاری و نوع کاری که میکنید میتونید ابزار مورد نظرتون رو بگیرید. سینتیک هم مثل تبلت دیجیتال با اینکه اسکرین داره ولی نیاز داره که به کامپیوتر وصل باشه.
5. Microsoft’s Surface Pro Tbalets
یکی دیگه از ابزارها که ساختهی شرکت ماکروسافت هست تبلت سرفیس پرو هست که میشه گفت میتونه آخرین انتخاب هر آرتیستی باشه مگر اینکه اون آرتیست سیستم عامل ویندوز رو خیلی دوست داشته باشه. مایکروسافت هم مثل اپل برای قلمها و کیبورد کاورها شارژ جداگانه میکنه به خاطر همین هزینهی نهایی چیزی بالاتر از توقع شما از یک تبلت هست. قبل از خرید هر ابزاری میتونید ریویو اونهارو توسط آرتیستهای مختلف از یوتیوب ببینید یا اگر کسانی رو دارید که ابزار مورد نظر شمارو دارن میتونید ازشون بخواین که از ابزارشون استفاده کنید تا مطمئن بشید که همون چیزی هست که شما میخواین و بعد اون رو بخرید.
6. Microsoft Surface Studio
یکی از ابزارهای غول مایکروسافت همین سرفیس استودیو هست که طراحان گرافیک رو در محیطی قرار میده که کاملا در مرکز پروسهی خلق کردن قرار بگیرن. یک اسکرین ۲۸ اینچی داره و ضخامتش فقط ۱۲.۵ میلیمتر هست که از نکات خیلی جذاب طراحیش هست. البته باید توجه کنید به اینکه کار و حرفهی شما چی هست و مطابق با اون این ابزار رو انتخاب کنید.
خرید ابزار دیجیتال یکی از چالش برانگیزترین کارهایی هست که توی حرفهتون احتمالا انجام میدین که باید به چند نکته توجه کنید. اولین و مهمترین نکته این هست که ابزار کسی رو آرتیست نمیکنه. ابزارها فقط وسیلهای هستن که شما بتونید هنرتون رو به تصویر بکشید. اگر هنوز هیچی نمیتونید بکشید بهتون پیشنهاد میکنم با کاغذ و مداد شروع کنید و تجربهی داشتن اسکچ بوک رو داشته باشین. من شخصا سال اولی که شروع کرده بودم با آبرنگ و مداد رنگی و راپید و ماژیک کار میکردم و کم کم کارهام رو با موس دیجیتال کردم و بعد هم تبلتم رو خریدم.
اگر قصد خرید تبلت دارین بدونید که اشکالی نداره که دست دوم بخرین. کسی که گرونترین ابزار رو میخره صرفا آرتیست بهتری نیست. خیلی از آرتیستها با معمولیترین ابزارها خفنترین کارها رو تولید کردن. توی این روزها که توی فضاهای مجازی همه با ابزارهاشون شوآف میکنن سخته که آدم تحت تاثیر قرار نگیره ولی باید بهتون بگم که آدمها با نتیجهی کار شما تحت تاثیر قرار میگیرن نه ابزاری که خریدید و استفاده میکنید.
وقتی شما پله پله، همراه با پیشرفت در کارتون ابزارتون رو ارتقا بدید خیلی بهتر از اینه که بهترین ابزار رو داشته باشید و ندونید چطور باهاش تمام و کمال کار کنید و نهایت استفاده رو ازش داشته باشید. خلاصه نیازهای خودتون رو بشناسید و بر اساس اون نیازها و تواناییها ابزار راحتتر کردن کارهاتون رو انتخاب کنید.
اگر این مطلب بهتون کمک کرد و جواب سوالهاتون رو داد لطفا با دوستاتون به اشتراک بزارید و یا اگر خواستی از مغازک حمایت کنی میتونی از اینجا بهمون دونیت کنی.